Jak na to - prosívání cukrem, kakaem ap.

Stencily můžeme použít i jednodušším způsobem - rovněž efektním.

  • Upečte třeba koláč, na hotový koláč položte stencilu a jednoduše posypte kakaem nebo cukrem přes sítko. Po opatrném sejmutí stencily Vám zůstane na koláči krásný ornament.
  • Nebo si můžete vyrobit světlejší perníkové (recept např. zde ) nebo sušenkové těsto a po vykrájení různých tvarů = ještě na plechu před pečením - položte na perníček stencilu a jemně prosejte na ornament kakao, které pak štětečkem nebo prstem trošku "vetřete" do těsta. Opět opatrně stencilu sejmeme a na perníčku nám zůstane krásný ornament, který bude vidět i po upečení. Nezapomeňte, že se perníčky natírají rozšlehaným vajíčkem až PO upečení.
  • Také si můžete pomocí stencily ozdobit váš šálek kávy se šlehačkou - jednoduše na šálek s kávou položíte stencilu a prosejete kakao nebo cukr. Ornament bude pak na šlehačce vypadat moc hezky.
  • Pokud máte rádi jednoduché tzv."sachrové" typy dortů, lze je jednoduše nazdobit tsak, že na dort politý čokoládou (již zatuhlý) položíte stencilu a opět prosejete vzor kakaem nebo cukrem a máte nazdobeno. Stejně to lze provést u šlehačkových dortů.

Zkrátka vidíte, že se stencilami si lze hrát do nekonečna
- možná Vás napadnou i dosud neobjevené techniky 
- můžete se o nápad podělit s ostatními tak, že mi jej pošlete na e-mail  info@stencils.cz a já zde Váš typ zveřejním.
Předem děkuji.